Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Erogén zónák

2009.04.07

Szűz

A has. A keleti népek szerint a hasban található a testi erőközpontja, és a vágyat vezérlő övezet. Az úgynevezett „napfonat” pont a köldök alatt egy ujjnyira található – enyhe nyomással, simogatással aktiválható.

Mérleg

A váll, a hát, a csípő. Ezeken a területeken olyan érzékeny, hogy a gyenge érintéstől is libabőrös lesz. A vénuszi szervek (a pénisz, a herék) érintésére akkor is reagál, ha már teljesen kimerült, esetleg beteg.

Skorpió

A prosztata. Az ázsiai szerelmi tanítás szerint a gyengéd női simogatás sokat tehetnek a még erotikusabb együttlétért. A gát masszírozása a kitartást segíti. A lágyék környékén az izgatás minden formájára érzékeny, mivel igen sok ott az idegvégződés.

Nyilas

A lapockák közti rész. Az egész testet energiával ellátó meridián a két lapocka között fekszik, telis-tele van idegvégződésekkel. Leginkább a Nyilas érzékeny érintésükre. Akárcsak a farkcsont fölötti terület gyengéd masszírozására.

Bak

A comb belső oldala. E testtájon különösen finom a bőr, s nagyon érzékeny az érintésre. De térdhajlata is rendkívül érzékeny: Ha itt csiklandozzák, könnyen izgalomba jön.

Vízöntő

A bőre – a feje búbjától a sarkáig. Bokájának cirógatására, harapdálására legalább olyan érzékeny, mint más férfiak az érzéki csókra. (Ezen a területen 72 ezer idegvégződés fut össze; senki nem érzékeli annyira, mint a Vízöntők!)

Halak

Az ujjhajlatok, az ujjhegyek – még a nagy lábujján is! Az ujjhegyekben végződnek ugyanis a test energiapályái. Érintéskor bioszikrák pattannak ki, mint amikor villamos vezetékek érintkeznek egymással.

Kos

A fej. A haj, az arc gyengéd simogatásával, a  szemöldök alatti vékony bőr csókolgatásával kellően felpörgetheti. A Kos férfi számára a szex csók nélkül elképzelhetetlen: az ajak a szenvedélyenergia valódi mágnese.

Bika

A tarkótájék, a nyak. Legérzékenyebb pontja a fülkagyló és a fülcimpa. A fül tele van idegvégződéssel, melyek az érintést az agy vágyközpontjába továbbítják. Imádja, ha simogatják, masszírozzák.

Ikrek

A kéz, a váll, az ujjak. Sőt, a csuklóhajlat is. Ha ide lehel apró csókokat, a fáradt Ikrek pulzusa megélénkül. A csukló gyengéd simogatása különösen jó módszer ahhoz, hogy étvágyat csináljon partnerének a második menetre.

Rák

A mellkas, a mellbimbó. E területet nemcsak simogatni, hanem finoman harapdálni, gyengéden karmolni is szabad. A Rák férfi szereti a lovagló-pózt, mert akkor a nő ujjai a mellkasán kalandozhatnak.

Oroszlán

A felkar belső oldala. Ugyanis a szexualitás meridiánján fekszik (itt folyik a szexuális energia). Izgatóan hat rá hajának vagy egyéb szőrzetének borzolása is. A szőr gyökerénél lévő hajszálerek azonnal továbbítják az izgalmat az agy vágyközpontjába.