Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Vízöntő

2008.02.10

(január 21. - február 20.)Kép

Jellege: levegő
Színe: indigókék
Szerencsenapja: szombat
Szerencseszáma: 1 és 6
Uralkodó bolygója: Uránusz

A Vízöntő és a munka

Javasolt szakmák:
Nem annyira fizikai, mint inkább a szellemi foglalatosságok felé hajlik, így gyakran kiváló tudós, író, művész válhat belőle. Szenvedélyesen érdekli mindaz, ami kapcsolatban áll a gépészettel. Érdeklődhet a motoros sportok iránt is, ám csak ritkán űz erőteljes fizikai felkészülést igénylő sportokat. Könnyen feltárja az elektronika és a lélektan titkait, érdekelhetik az okkult, titkos tanok és a határtudományok.

A Vízöntő főnök:
Ritkán kerül ilyen beosztásba, mivel nehezen szokja meg az ezzel járó rutint, szabadságra van szüksége ahhoz, hogy megnyilatkozhasson. Ha azonban főnök lesz, csakhamar pótolhatatlanná válik és biztosan, programszerűen halad a siker felé.

Milyen tulajdonságoknak köszönhetően válik a Vízöntőből ilyen jó képességű főnök? Mindenekelőtt megérzéseire, arányérzékére és pontosságára alapoz. Bízik az emberekben, hibáikat elnézi és általában a jó oldalukat veszi tudomásul - ami nagymértékben ösztönzi a beosztottakat. Mindenkihez barátságos, szükség esetén azonban tud nemet is mondani.

Nagy erényei közé tartozik a képzelőerő. Gyakran ad furcsa, s ha nem is ellentmondásos, de mindenesetre érthetetlen utasításokat. Egy szép napon azonban nyilvánvalóvá válik jól átgondolt értelmük és céljuk. Egyszerre barátságos és titokzatos - a így a különleges és ritka főnök prototípusa.

Hogy kell fizetésemelést kérni a Vízöntő főnöktől?
Nehéz eset, mert látszólag teljesen kiszámíthatatlanul osztogatja a pénzt. Látványosan cselekedj, hogy észre vegyen és tapintatosan, burkoltan utalj arra, hogy örülnél annak, ha a hó végén dagadtabb pénztárcával távozhatnál. Érteni fogja és diszkrét bájával elintézi neked.

A Vízöntő munkatárs:
Rendkívül intelligens, titokzatos, eredeti és gyakran érthetetlen, mindez azonban nem akadályozza meg abban, hogy ne legyen igen lelkiismeretes és jó végrehajtó. Gyakran furcsa módon tesz eleget feladatának, ám végső soron az eredmény a fontos, az pedig mindig pozitív nála.

Sok munkahellyel és szakmával próbálkozik, míg végre megállapodik a számára megfelelőnél, mivel szabadságérzete igen fejlett és választott mesterségének szavatolnia kell egyéni, emberbaráti, feltalálói, kutatói céljait is. Hideg fejjel tanulmányozza az embereket, kollégáihoz igen kedves, a nőkben pedig anyai érzéseket ébreszt. Egyszerű, szerény, olykor félénk és rendszerint nem kedveli a tréfálkozást, érzelmes ösztönös, emlékezete azonban nem túl jó.

A Vízöntő beosztottnak két típusa ismeretes: az egyik bohém, önfeláldozó, idealista és híján van a gyakorlatiasságnak, a másik jóravaló, elmélkedő, eredeti, kissé rögeszmés, félénk és titokzatos. Mindkét esetben közös vonás a magányosság.

A Vízöntő és a sport

A Vízöntő szülöttet az érdekes, a különleges, a meglepő vonzza. A különleges sportok és extrém helyek éppúgy vonzzák, mint a nem szokványos, művészi, vagy nagyon elvont táncok. Bármit kipróbál, ami eltér a szokványostól, és módot ad az önkifejezésre.

Néha a kitartása kevés hozzá, hogy valóban a csúcsra jusson. A csúcs neki nem a győzelmet, hanem önmaga megtalálását jelenti. Gyakran közösséget, társaságot keres jógázó csoportokban. Jóga-feladata a mélyrehatolás, az elméletek átvitele a gyakorlatba és a másokhoz való alkalmazkodás.

Javasolt sportok: a különleges táncok, mint a hastánc, vagy az indiai templomtánc, a harcművészetek mindegyike, a tai-chi, de az extrém sportok és az evezés, motorcsónakozás is ajánlott neki.

A Vízöntő és a vagyon

Korlátok nélkül és hatékonyan szeret élni. Feltaláló agyú, eszes ember a Vízöntő, de igen ritkán lesz gazdag ember belőle. Amit megalkot, az könnyen kezelhető és hasznos, ám előfordul, hogy az alkotás öröméért dolgozik és a hasznot mások fölözik le. Ez van, hogy nem is zavarja a Vízöntőt, mert már a következő találmányon töri a fejét.

Meglehetősen szélsőséges, így gyakori, hogy teljesen szétszórt és adósságokkal küszködik, vagy éppen ránevet a szerencse, és nagyon erősen szalad vele a szekér. Életében több hullámhegy és hullámvölgy van. A birtoklás legtöbb formája távol áll tőle, így a vagyon birtoklása sem boldogítja. Csak addig érdekelheti, amíg meg nem szerzi. Utána már természetessé válik számára. Szereti valamilyen magasztos cél szolgálatába állítani az életét, és ez ritkán a pénz és vagyonszerzés.

A Vízöntő és a szerelem

Hódítsd meg a Vízöntőt!
Csodáld és kápráztasd el! Avantgárd, okkult, vagy számítástechnikai témákról beszélgess vele, vidd koncertekre, vagy kortárs előadásokra, kiállításokra. Figyelj és légy nagyon művelt, mert kevés, ha csak annak látszol! Szórakoztasd, légy vele nagyon elbűvölő! Nemes gondolkodással, nagy szociális érzékkel is leveheted a lábáról. Maradj a jó ízlés határain belül, de extravagáns. A legfontosabb, hogy a víz folyását nem szabályozhatod, mert amint erre készülnél, azon nyomban kifolyik a kezed közül! Imádja a teaházakat és az ezoterikus klubokat is.

Szakítás a Vízöntővel:
Bíráld, korlátozd a szabadságát és légy rá féltékeny! Ha ez együtt áll, azonnal eltűnik, mint a pára, hiszen az egész lénye a levegővel azonos! A közönséges, durva emberek és a nyárspolgárok is kihozzák a sodrából, de egy ideig tolerálja őket, ha nem kényszerül össze vele nap, mint nap. A Vízöntő véglegesen távozik az életedből, kicsi a remény, hogy visszahódítsd!

A Vízöntő erogén zónái:
Főként a lábszár, és általában a láb. (Gondoljunk a kis Hableányra!)

A Vízöntő nyara

A Vízöntővel a nyaralás nem sablonos, és semmiképpen sem egyhangú. Különleges ember, telve humorral, és menekül a hétköznapiság elől. Olyan közeget keres magának, ahol a saját törvényei szerint vakációzhat, a szokatlan, a különleges vonzza. Vele minden szóba jöhet, repülőút éppúgy, mint hajókirándulás. Általában nem amatőr a régiségek és a nagynevű éttermek ismeretében.

 

Nem törekszik a luxusra, bár igazából nincs kifogása ellene. Beéri bármilyen életmóddal, feltéve, hogy a nyaralás programja változatos lesz. A Vízöntő társaságában repülnek a napok, de egyik sem egyforma, egyszer összejövetelt szervez, máskor baráti találkozót. Képes egyik pillanatról a másikra akárkit összecsődíteni, vagy megvalósítani egyik tervét, száz másik közül. Erősségeként ötletgazdagsága említhető, no és az, hogy mindig képes meglepetést okozni.

A Vízöntő jegyhez tartozó országok: Oroszország, Románia (Moldva)
Városok: Berlin, Hamburg, Salzburg, Pisa, Los Angeles, Brighton

A Vízöntő és a művészet

Művészete eredeti és zseniális, a szabad tér, a határtalanság felel meg neki. Önálló és független, nem tűr kötelékeket és bilincseket. Szertelen és merész, és mert új utakon szeret járni, eredeti és különös is.

Művészetében is szabad teret követel: a hagyományok, a fennálló és kiegyensúlyozott rend az ő számára csak nyűgöt jelentenek, amely a szárnyalást, a messzeségek felé néző előretörést gátolja. Az új többet jelent, hiszen tele van lehetőséggel, nem is sejtett tartalommal. Szabadságot, függetlenséget és új eszméket akar. Meglazítja a mozdíthatatlannak vélt korlátokat, és kreativitását óriási, merész erőfeszítésre ösztönzi. Ezért keresi a meglepően újat, és veti meg mindazt, ami elavult és ósdi.