Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Szűz

2008.02.10

(augusztus 24. - szeptember 23.)Kép

Jellege: Föld
Színe: barna
Szerencsenapja: szerda
Szerencseszáma: 3 és 7
Uralkodó bolygója: Merkúr
Mottója: Én szolgálok!

A Szűz és a munka

Javasolt szakmák:
Elemző, kritikai szelleme és módszeressége folytán híres tudóssá válhat bármilyen kulturális területen, alkalmas mindazokra a szakmákra, amelyekhez rendszeretet és pontosság szükséges: lehet hivatásos gépszerelő, órásmester stb. Igen jó üzletember, könyvelő, informatikus válhat belőle - jól érvényesülhet minden olyan területen, amely számítási és algebrai ismereteket igényel.

Gyakran megtalálhatjuk helyét a hadsereg soraiban, ahol hűséges és pontos parancsvégrehajtó. Érzéke van a művészetekhez és a zenéhez. Nagy színészek, főként pedig színésznők születtek a Szűz jegyében. Mivel ura reflexeinek és kerüli a fölösleges kockázatot, jó pilóta válhat belőle.

A Szűz főnök:
A Szűz jegyében született nem főnöknek termett, inkább jó kivitelező válik belőle. Bár számos erénnyel rendelkezik, mégis (részben éppen egyes erényei miatt) hiányzik belőle a vezetői tisztséghez elengedhetetlenül szükséges néhány tulajdonság: szintetizáló képesség, a nagyvonalúság, a rugalmasság stb.

Ez nem jelenti azt, hogy főnökként nem vaskezű. Lehet, hogy vállalata nem fejlődik majd látványosan, de minden bizonnyal mentesül a nagyobb kudarcoktól is. Beosztottjainak mindenkor igazat kell mondaniuk neki, becsületesen kell viselkedniük és óvakodniuk kell attól, hogy saját számlájukra, vagy a vállalat rovására üzleteljenek.

Beosztottjait leginkább éles bírálatai zavarják, amelyekkel szorgalmasan él, nem szabad azonban túlságosan haragudniuk emiatt, mivel ez ellen semmit sem lehet tenni.

A hozzá felterjesztett terveknek realistáknak és hasznosnak kell lenniük, mivel az utópia vagy a kalandorság leghalványabb jelére is hirtelen bizalmatlanná válik, az ilyesmi ellen körömszakadtáig tiltakozik. Csakis aprólékos számítások alapján cselekszik. Mindaz, ami túllép számításai keretein, számára már a fantázia birodalmába tartozik vagy pedig elítélendő kockázatvállalást jelent s így a papírkosárban a helye.

A Szűz főnök józan, tisztánlátó, ám meglehetősen híján van a képzelőerőnek, olykor mogorva, ideges és teljességgel megközelíthetetlen. Általában nem nyílt, nem tesz bizalmas vallomásokat, olykor túlságosan is nyers, az önzetlen segítséget azonban mindenkor értékeli, mert azért nem olyan rideg, mint amilyennek sokszor tűnik.

Hogy kell fizetésemelést kérni a Szűz főnöktől?
Olyankor közelíts, amikor éppen nincsen kedvenc számai közé temetkezve. Vértezd fel magad, hogy akármennyit kritizál, nem feleselsz vissza. Jó, ha a hivatalos utat betartod, és írásban kérsz tőle fizetésemelést. Hivatkozz számokra, rajzolj diagramot, készíts kimutatást indoklásul. Vigyázz, se sokat, se keveset ne kérj, mert bizalmatlan!

A Szűz munkatárs:
Valamennyi állatövi jegy szülötte közül a Szűz a legalkalmasabb erre a szerepre. Jó végrehajtó, pontos, gyors, aprólékos, diszkrét, hatékony, szerény, ügyes, kitartó és józan. Végtelenül ügyel a részletekre (ami sokszor már főnökét is bosszantja) szolgálati viszonyában és kollégáival tisztességes. Felelősségteljes feladatokat is rá lehet bízni, mivel ő a megtestesült felelősségtudat és kötelességérzet.

Elvárja az előléptetést, ami elismerést jelent az általa nagyon is jól ismert értékeinek. Pontosan az általa elvárt mértékben kell jutalmazni, se nagyobb, se kisebb mértékben, ellenkező esetben ugyanis szempillantás alatt elveszítheti bizalmát főnöke képességei iránt, vagy pedig úgy érzi, megrövidítették. Munkahelyét rendben és tisztán tartja, minden elől hagyott tárgy, amelybe belebotlik, egy másvalaki által elhányt dosszié.

A Szűz és a sport

Szűz szülöttünk valószínűleg a precizitást igénylő, igényes sportágak között fog válogatni. A teremben végezhető, nem túl balesetveszélyes irányzatokban örömet lel.

Természetes gyógymódot lát a jógában. Első dolga életrendjének és táplálkozási szokásainak tudatosítása és szabályozása, aztán a pozitív gondolkodás elsajátítása. Mindig az egészségre, mint létező valóságra gondoljon. Jelen élethelyzetei okának és cselekedetei következményeinek kristálytiszta elemzése mellett fordítson időt a lelki feloldódásra. A szavakkal való gondolkodás mellett tapasztalja meg az érzékfeletti dimenziók átélését is.

Javasolt sportok: sakk, számítógépes sportok, de a golf is ideális a számára

A Szűz és a vagyon

A Szűzre mondják, hogy a könyvelők jegye. Valójában a Szüzek igen jó üzletkötők is, mert természetes jó viszonyuk a pénzzel és a Földdel, valamint a Merkúrtól kapott kiváló beszédkészségük és lelki érzékenységük alkalmassá teszi őket erre.

A Szűz mindent a maga erejéből ér el, meg kell dolgoznia minden fillérért. Ezért általában nem is túl bőkezű, ha pénzt kell adnia. Jó tanácsára és segítségére azonban mindig számíthatunk. Hamarabb segít egy új munkához, mint ad egy százast.

Igen józan és világosan gondolkodik. Hosszasan tanulmányozza, mibe vág bele, így ritkán érik meglepetések. A szűz negatív esetben igen fösvény, zsugori alakká is válhat. Olyan alakká, aki ül a pénzen és nem költ magára semmit. Amúgy is hajlamos némi puritánságra, ez a negatív jellemű típusnál túlzó kicsinyességig fajulhat. Tökéletességre törekszik. Szeret pletykálni, pénzügyi titkokat ne bízzunk rá!

A Szűz és a szerelem

Csábítsd el a Szüzet!
Valld be, még a felszólítás is annyira izgalmasan hangzik, hogy alig várod, hogy belevesd magad! Fogalmazz pontosan és szabatosan. Tartózkodj a monológoktól, és a lapos régi történetektől, és nyert ügyed van! A Szűz imád okosan beszélgetni és meg is hallgat Téged. Eszményi társalkodó. Intelligenciát igénylő kérdésekről jól lehet vele beszélgetni. Irodalom, művészet, vagy technika, egyre megy, mindenhez hozzá tud szólni.

Értékeli a partnere személyes varázsát, de vigyázat! Olcsó hatásvadászattal, vagy üres bókokkal semmire nem mész! Ajándékozz neki könyvet és vidd el egy irodalmi kávéházba! Ha ismersz különleges teákat áruló boltot, vagy fűszerparadicsomot, vidd magaddal, és meglátod, milyen hamar leveheted a lábáról!

Szakítás a Szűzzel:
A Szűz nagyon megbocsátó és hűséges, de ha mégis szakítanál vele, a közönségesség, a rendszertelen tisztálkodás, vagy a pénz herdálása bosszantja fel legjobban. Kritizáld őt úgy, ahogy ő szokott másokat. A kritika ugyanis az, amit a lehető legrosszabbul visel, főleg hosszú távon. A legkönnyebben úgy szakíthatsz vele, ha anyagi érdekeit keresztezed, ám vigyázz, mert számító és okos, nem lesz vele könnyű dolgod!

A Szűz erogén zónái:
A has és a lágyék.

A Szűz nyara

A Szűz kitűnő szabadidőpartner, amennyiben feladja az elveit. Jól alkalmazkodik, illedelmesen viselkedik, miközben igen félénk, sőt, aggodalmaskodó. Sosem indul útnak egyedül, szüksége van arra, hogy valaki elkísérje, tartsa benne a lelket. Nyaralását megzavarhatja, hogy a Szűz képtelen hosszabb ideig tétlen maradni. Könnyen megtörténhet, hogy akkor áll neki nagytakarítást rendezni valahol, amikor másnap indulnátok pihenni. Valószínűleg csak üggyel-bajjal tudod rávenni, hogy lazítson, hagyja abba végre a gondokon való rágódást, és vegye tudomásul, hogy nem csak a család nyaral, hanem ő is.

Segíteni kell a Szűznek, hogy egy kis szünetet tartson, el kell kísérni szórakozni, felkelteni az érdeklődését, felpezsdíteni fiatalos játékkedvét, hogy végre egy kicsit kiengedje a gőzt. Ne engedd, hogy a vakációt a családi házban vagy nyaralóban töltse, vidd őt idegen környezetbe. Ily módon kiszakíthatod őt megszokott környezetéből, és végre együtt lehettek.

A Szűz jegyhez tartozó országok: Horvátország, Törökország, Svájc, Görögország, Irak, Kréta, Brazília
Városok: Strassburg, Lyon, Toulouse, Párizs, Boston, Jeruzsálem, Bagdad

A Szűz és a művészet

Önkifejezése a rendezés, a rendszerezés, a dolgok megtisztítása. A tökéletességhez akar eljutni, a mindentudáshoz. Eszköze a megkülönböztető értelem. Művészete főleg gyakorlatias, anyagias feladatokra irányul: az anyag, tágabban az anyagi világ megismerése és kutatása, az anyagi világ rendszerezése, általában a pontosság és aprólékosság lép előtérbe. Az anyagot ő nem önmagáért becsüli, nem is a felhasználásával törődik, hanem annak mélyebb természetével igyekszik tisztába jönni.

Ráeszmél, hogy az anyag nem is olyan egyszerű és nyersen kézzelfogható valami, hanem rejtelmes titkokkal teljes. De nem csak az anyagot igyekszik megismerni, hanem az ember viszonyát is az anyaghoz, általában az anyagi létformát: keresi mindezek értelmét, és az eredményt megint csak rendszerbe foglalja. Művészi hajlama kutató törekvéssel párosul, kritikának vet alá mindent, és igyekszik ismereteket szerezni - kifürkészni a dolgok mivoltát. Megnemesíti az anyagot, a földies dolgokat bizonyos mértékben "átszellemíti".

Szűz csillagjegyű művészek: Bernard Lorjou, Anton Mauve