Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Nyilas

2008.02.10

(november 23. - december 21.)Kép

Jelleg: tűz
Harmonikus szín: lila, mélykék, bíbor
Szerencsenap: csütörtök
Szerencseszám: 6, 3
Uralkodóbolygó: Jupiter                                                Mottója: "Messzire nézek"

A Nyilas és a munka

Javasolt szakmák:
Szakmáit lényeges tulajdonságaival összhangban választja meg. A helyhez kötött munkakör elkedvetleníti, s ezért inkább a sok utazással, kalanddal járó szakmákat kedveli. Lehet vadász, misszionárius, telepes vagy orvos, pedagógus, bíró, főhivatalnok. Mivel nagy állatbarát, lehet állatorvos, idomár, állattenyésztő stb. Vonzódik az egyházi tisztségekhez, valamint a zenével kapcsolatos foglalkozásokhoz.

A Nyilas főnök:
Ez a beosztás ugyanúgy megfelel és ugyanúgy elfogadható számára, mint bármely más tisztség. A Nyilas főnök elegendő eredménnyel rendelkezik e beosztás betöltéséhez, inkább magatartásbeli erényekről van szó nála, semmint arról, hogy különlegesebb képességekkel rendelkezne egy intézmény, vállalat, vagy gyár vezetői tisztségének ellátásához. Egy közösség élén állva továbbra is megőrzi lelkesedését, dinamizmusát, jókedvét, s nyíltan véleményt nyilvánít a felmerülő kérdésekben.

Olykor nyers, őszinte, de sohasem rosszindulatú. Magatartásában a törekvés és a nemeslelkűség nem zárja ki egymást, s mindig megtalálja a kellő módját annak, hogy összebékítse jellemének e két összetevőjét.

Általában barátságos, kedves (olykor azonban ingerlékeny), nagyon bátor és teljes erőbedobással küzd céljai megvalósításáért. Ezért rendszerint győztesen kerül ki a harcból. Bár felületesnek tűnik, (és gyakran az is), a küzdelem előtt igen jól megszervezi erőit és rendkívül módszeresen méri fel a helyzetet, tervezi meg támadó vagy védekező hadmozdulatait.

Hogy kell fizetésemelést kérni a Nyilas főnöktől?
Állj az oldalára, és a közös győzelem után kérd el a részed a "hadi zsákmányból". A Nyilas főnök harcos, aki vele van, azt minden jóból részesíti, aki azonban ellene törekszik, tönkre teszi.

A Nyilas munkatárs:
Nem mondható el róla, hogy tapintatosabb lenne, vagy kevesebbet hibázna másoknál. Bár nem tekinthető a melléfogások bajnokának, mégis, bármikor szolgálhat meglepetéssel. Ez mulatságos lehet a kívülálló számára, aki azt látja, miként vág feljebbvalója fejéhez egy sereg kellemetlen igazságot. Senkinek sem kegyelmező gunyorossága ellenére a Nyilas beosztott sohasem akadékoskodik a munka nehézsége vagy mennyisége, fizetésének összege miatt.

A sztrájkolók lajstromán minden bizonnyal ő lesz az utolsó - ha egyáltalán rajta lesz. Mindebből azonban nem szabad arra következtetni, hogy vissza lehet élni ezzel a tulajdonságával, mivel tudatában van jogainak és érdekeinek, és felháborodik, ha mindezeket érezhetően lábbal tiporják. Ilyenkor jó lesz vigyázni, mert a Nyilas mesterlövész!

A hálátlan munkaköréről és tönkretett életéről szüntelen siránkozása néha megtévesztő lehet. Ilyenkor fölmerül a kérdés: "Hova lett a jól ismert lelkiismeretes, dolgos, nagyvonalú Nyilas?" Biztosra vehető, hogy nem távozott messzire, hiszen a siránkozás csak kibúvó, hadicsel, amit a Nyilas alkalmaz olykor (vagy állandóan), elterelve a figyelmet ezáltal valódi szándékáról, s megtéve eközben a kellő hadmozdulatot. Még ha ilyen esetekben kevésbé is őszinte, mint máskor, mégis bízni lehet igazságérzetében és bajtársiasságában.

A Nyilas és a sport

Fontos a figyelem összpontosításának elsajátítása, mert a Nyilas - változó minősége miatt - hajlamos a szétszórtságra. Nyilasunkat ne zárjuk be tornaterembe, engedjük szabadon. Imádni fogja a nyílt terekhez kötődő sportokat.

Az élet értelmét keresi a jógában, s ezt általában meg is találja, ha a jógát életmódnak, gondolkodásmódnak és világnézetnek tekinti. Ha nagyon belelkesedik, akkor a jóga testhelyzeteket sportnak, a jóga elméletét pedig vallásnak tekinti. Jól teszi, ha önmagába mélyed, és mindenekelőtt saját belső valójában igyekszik megteremteni a harmóniát.

Javasolt sportok: A lovas íjászat, a lovaglás minden alfaja, a triatlon, a tájékozódó futás, és bármi olyan sportág, amit a szabadban űzhetnek. A motorok, vitorlások is vonzzák.

A Nyilas és a vagyon

A kentaur szimbólum kettős, félig emberi, félig ló. Ezért a Nyilas szülöttek pénzügyi, vagyoni helyzetüket tekintve két csoportra oszthatók. Az egyik csoport a kétszínű, csalásra hajlamos, pazarló és lobbanékony természetű. Az ilyen Nyilasok végletesek, anyagilag megbízhatatlanok, és jellemtelenek.

A pozitív típusok éppen ennek ellenkezőjét szimbolizálják. Ők azok, akik megszelídítik a természet erőit, igen intelligensek, és pontosan tudják, hogy melyik helyzetben mi a helyes.

A Nyilas szülöttek vagy igen gazdagokká válnak, vagy teljes lemondásban élnek, és úgy boldogok. Ez pedig független attól, hogy a pozitív, vagy a negatív típushoz tartoznak-e? Mint tudjuk, Nostredamus is Nyilas volt, így a Nyilasok gyakran valóban csodás intuícióval rendelkeznek, jól ítélik meg a jövendőt. Eléggé hiú, így hiúságára hatni lehet, erre hivatkozva kérjünk tőle pénzt, ha kölcsönre van szükségünk.

A Nyilas és a szerelem

Hódítsd meg a Nyilast!
Ahhoz, hogy jó viszonyba kerülj vele, dinamikusnak kell lenned, de főleg őszintének! Humorod legyen egyedi, és nagyon gyors gondolkodásra van szükséged, mert a Nyilas nagyon nyílt eszű. Fontos, hogy hallgasd végig figyelmesen amit mond, és ha tudsz olyasmivel szolgálni, ami végtelen nagy igazságérzetét megnyugtatja, hát tedd meg, azonnal zöld utat kapsz.

Ne légy túl komoly vele szemben! Vidd kirándulni, vagy az Állatkertbe, mert a Nyilasok általában kedvelik az állatokat, különösen kedves számukra a ló. Ezért ábrázolják a Nyilast Kentaurnak? Figyelj oda, mert a Nyilasok veszélyesek, tehát ne keverd össze közvetlen nyíltságukat és barátság iránti vágyukat a szerelemmel!

Szakítás a Nyilassal:
A Nyilassal is könnyű szakítani, mivel nem tartozik a mélyen kötődő, erősen ragaszkodó emberek közé. Nyílt terepen jár, gyors és a maga útját járja. Ha kíséred, jó, ha nem, hát úgy is jó! Sohasem ragaszkodik ahhoz a partnerhez, akihez már nincs több mondanivalója. Általában a Nyilas az, aki otthagy, mire észbe kapnál! Ha nem tudod, miért is hagyott el, akkor gondolkodj el! Kritizáltad? Beleszóltál a szakmai dolgaiba? Mogorva voltál, vagy féltékeny vele szemben? Esetleg túl zárkózottnak - és így unalmasnak - talált? A Nyilas sebez, ritkán sebződik. Ha azonban ő kap nyilat, akár évekig is fekélyes tüske marad benne.

A Nyilas erogén zónái:
A comb, a csípő és a haj.

A Nyilas nyara

A Nyilas sokat és örömmel utazik, mert világa a társaságé, és az utazás olyan neki, mint az életelixír. Minden földrészen otthon van, megragad minden alkalmat, hogy tágítsa horizontját.A Nyilas társaságában mindenféle nyaralás beválhat. Például a nagy pihenés, az "igazi vakáció", vidáman élve az életet, a Nyilas kedveli a nagy baráti és családi összejöveteleket, valamint a kirándulásokat. Éljenek az esti közös virrasztások, a scrabble-partik, a kártyacsaták, éljen a zajongás és a jó humor! Vagy sportolás reggeltől estig, azzal az energiával és töretlen optimizmussal, amit nála már megszoktunk. Vagy utazás új (vagy régi) civilizációk felfedezésével egybekötve.

Egy biztos, ha Nyilassal tervezed a nyaralást, tudnod kell, hogy nehéz lesz pihenned, időt fordítanod magadra, egyedül lenned egy kicsit. Viszont, ha nem tudod, hogyan oszd be a szabadidődet, akkor ne kérdezz semmit, bízd magad a Nyilasra!

A Nyilas jegyhez tartozó országok: Magyarország, Spanyolország, Ausztrália, Madagaszkár
Városok: Budapest, Kassa, Köln, Stuttgart, Avignon, Toledo

 

A Nyilas és a művészet

Önkifejezése a szétterjedés, a távolba tekintés, a nagy utazások földrajzi és szellemi értelemben egyaránt. Kreativitásában az értelmi, szellemi törekvések lépnek előtérbe és a tüzes lendülettel párosulva magas célok felé fordulnak. A világban, a külső kapcsolatokban, az életben igyekszik érvényt szerezni törekvéseinek.

Művészetét arra fordítja, hogy a magasabb rendű törvényt szolgálja, ennek átélésére törekedjék, s másokat is az egyetemesség elveinek megismerése felé terelje. Kedveli a kifinomult formákat, a szertartásosságot, az ünnepies külsőségeket. Életigenlése és életszeretete művészetére is kiterjed. Mozgékonyság, elevenség, széleskörű érdeklődések járulnak mindehhez, az élet egészséges örömei kiegyensúlyozott szerephez jutnak.