Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Mérleg

2008.02.10

 (szeptember 24. - október 23.)Kép

Jellege: levegő
Színe: világoszöld és világosszürke
Szerencsenapja: péntek
Szerencseszáma: 5 és 6
Uralkodó bolygója: Vénusz

Mottója: "Egyensúlyban tartom".

A Mérleg és a munka
Javasolt szakmák:
Gyakran művészi, diplomáciai avagy szociális hajlamainak megfelelően választ mesterséget. Lehet zenész, író, művész balettmester, festő, fodrász, manikűrös, fizioterapeuta, manöken, modell, divattervező, dekoratőr, diplomata, bíró, választhat közönségszolgálattal kapcsolatos szakmát, lehet plasztikai sebész, ékszerész.

A Mérleg főnök:
Ez a beosztás kiválóan megfelel neki, mivel így értékesítheti csaknem valamennyi erényét. Intelligenciáját, óvatosságát, bölcsességét stb. Aki úgy véli, főnöke semmit sem dolgozik, jól teszi, ha megnézi heti vagy havi mérlegkimutatását, és máris meggyőződhet az ellenkezőjéről. A tettrekészséget és az eredményességet a Mérleg nem téveszti össze a sürgés-forgással, az üdvözléssel, s nem jön ki sodrából már a legapróbb dolog miatt is.

Nem döngeti a mellét rátermettségének bizonygatására. Mire való mindez, ha egyszer az ember lehet higgadt, kiegyensúlyozott, diszkrét és jóindulatú is? Feladatainak zömét kellemesnek tekinti, könnyedén és megfontoltan teljesíti őket. Mindent gondosan megvizsgál, elemez, ám igen nehezen dönt. Ha döntése végül helyesnek bizonyul, akkor az érdem természetesen az övé, ha nem, akkor nyilván más "hibázott". Beosztottjaihoz szívélyes, bár kerüli a zavaró bizalmaskodást. A mérleg nő a főnöki tisztségben igen eredményes, tapintatára és rendkívül fejlett önkontrolljára támaszkodva gyakran jobban boldogul, mint egy férfi.

Hogy kell fizetésemelést kérni a Mérleg főnöktől?
Általában kitalálja a gondolatodat, és magától ad. Ha mégsem, akkor nyíltan, egyenesen szóban kérd meg, ha megteheti, akkor adni fog. Ne tüsténkedj körülötte, és ne próbáld becsapni, józanul, kedvesen közeledj. A legalkalmasabb időpont erre egy kellemes kávé mellett adódik. Vigyázz, ha néha kibillen egyensúlyából, nehezen dönt!

A Mérleg munkatárs:
Az a fajta beosztott: aki mindig tiltakozik, aki mindig módosítani, változtatni akar az intézmény tervein. Mivel igen harcos szellem, minden erővel azon van, hogy bebizonyítsa főnökének, az ő elképzelése az előnyösebb, az átgondoltabb. Ha erről nem sikerül meggyőznie, akkor nem kizárt, hogy a dolgokat a maga szakállára oldja meg, az általa elképzelt módon.

Társaihoz egyébként kedves, becsületes, gyakran sziporkázó beszélgetőpartner, aki mindig a figyelem középpontjában kíván állni.

A Mérleg és a sport

A Mérleg bizonyosságot keres, és nem szereti a konfliktust. Soha nem érti, mire való a győzelem, ha együtt is örülhetünk valaminek. A sport számára izgalmas csoportos tevékenység, ahol új kapcsolatokra tehet szert. Harmóniát, békét és boldogságot keres a jógában, és reméli emberi kapcsolatai javulását. A mozdulatok művészisége is megfogja.

Feladata a határozottság, a döntőképesség elérése. Ez csak úgy sikerül, ha végigjárja a jóga lépcsőfokait és rátalál "belső tanácsadójára", aki valójában ő maga.

Javasolt sportok: minden ami kiegyensúlyoz, így a talajtorna, a táncok szinte valamennyi ága, és olyan mozgások, ahol kimagaslóan jó egyensúlyi érzék szükségeltetik

A Mérleg és a vagyon

A konfliktushelyzetek és a pénzügyi nehézségek kiegyensúlyozója. Ritkán igen gazdag, és nagyon ritkán szegény. Azt mondhatjuk rá, hogy mindig épp annyija van, amennyire szüksége van.

Pénzügyei tekintetében is igen türelmes, és képes kivárni a megfelelő pillanatot, amíg "az idő mindent megold". Utálja a kellemetlenségeket, így sokszor halogató. Gyakori, hogy nem tartja be a határidőket, például a befizetéseknél.

Roppant segítőkész, ha kölcsönre van szükségünk, a Mérleg szülött - már ha van a zsebében pénz - biztosan adni fog. Igen diszkréten és hatásosan segít, főleg szüleinek az anyagiak tekintetében. Emiatt szülei gyakran fösvénynek és önzőnek is tartják, mert ha nem úgy mennek a dolgai, nem tud segítségükre lenni. Imádja  a kényelmet és a szép dolgokat, és ezekre gazdagon áldoz is.

A Mérleg és a szerelem

Hódítsd meg a Mérleget!
A Mérleg imádja a bókokat, még akkor is, ha pontosan tudja, hogy csupán póz valahány! Lényeg, hogy őszintének tűnjön, mert gyanakodni kezd, ha rájön, hogy át akarod vágni! Csodáld és dicsérd őt, és a hatás nem marad el. Vidd őt bátran vitafórumokra, mert szeret vitatkozni, harcosabb természet.

Nem agresszív és közönséges, tehát figyelj a helyszínre! A művészetekhez kimagasló érzéke van. Szereti az egyéni jellegű, igényes holmikat, és szeret költekezni is. Vedd hát körül fényűző holmikkal, kedveskedj neki. Légy jókedvű, felszabadult, évődj bátran vele!

Szakítás a Mérleggel:
Nem szereti a rendetlenséget, a bizonytalanságot és az olcsó dolgokat. A leghatásosabb ezeket egyszerre bevetni. A nyilvánvaló igazságtalanságokat sem tűri, és hamar faképnél hagyja a hazugokat. Menekül az unalom, az indiszkréció és a szemrehányások elől. Tehát ne vidd többé kiállításra, és pletykáld ki intim dolgait másoknak, máris sikeres lesz a szakítás. Hűséges természet, de általában könnyen és véglegesen szakít.

A Mérleg erogén zónái:
A hát és a fenék, valamint a szemek környéke.

A Mérleg nyara

A Mérleggel való nyaralást a stílusosság jellemzi. Áthatja életmódjának kifinomultsága és a különféle társasági eseményeken, kiállításokon, színházban való részvétel.

Nyugalom. Pihenés. Szépség. Harmónia. Kényelem. Nagyon ért hozzá, hogyan kell a kellemest összekötni a hasznossal. Otthon érzi magát mindenütt, ahol a szépség és a harmónia kézzelfoghatóvá válik. Szereti az állófogadásokat és minden olyan társasági eseményt, ahol könnyedségével és kedvességével új kapcsolatokat teremteni, a régieket ápolni nyílik alkalma, és ahol komolykodás nélkül, lazán cseveghet. Kedveli a kultúrát, szívesen jár akár zenés, akár prózai színházba, kávéházban beszélget, vagy beül egy pohár pezsgőre valahová. Öntudatossága jó megjelenésén alapszik, mindent megtesz tehát, hogy a nyaralás alatt is ideális legyen.

A Mérleg jegyhez tartozó országok: Ausztria, Kína, Japán részben, Tibet, Burma, Argentína
Városok: Frankfurt, Bécs, Graz, Johannesburg

A Mérleg és a művészet

Önkifejezése összefügg a szépséggel és a harmóniával. Művészete a mértéket, az összhangot, az egyensúlyt jelképezi. Állandóan két pólus között egyensúlyozik, és megmarad a középpontban. Célja a kiegyenlítés, az ellentétek összhangba hozása, eszközei a tapintat, a belelátó és mérlegelő értelem, a meggyőzés és elhitetés.

Általában mindennél jobban a kiegyenlítésre, a harmóniára irányítja figyelmét, művészetét is ennek a célnak a szolgálatába állítja. A formák nagy jelentőséget kapnak, ezek azonban nem üres formaságok, hanem értelmet nyernek és határozott céljuk van, amely szintén a harmóniát, az éles ellentétek áthidalását szolgálja. Művészetét világosan látott és tudott szellemi törekvések táplálják, magas színvonalú művészet, "grand art" az eredmény.