Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Bika

2008.02.10

(április 21. - május 20.)Kép

Jellege: föld 
Színe: barna és terrakotta
Szerencsenapja: szerda
Szerencseszáma:  5 és 8
Uralkodó bolygója: Vénusz
Mottója: "Én birtoklom"

A Bika és a munka

Javasoltszakmák:
Föld eleméhez kötődő szakmák, vagyis a mezőgazdaság, a földművelés kifejezetten előnyös területek a számára. Lehet bányász is, vagy ilyen témákkal foglalkozó közgazdász, agrárszakember, bányamérnök is. Művész hajlamai, ha vannak, a zene terén jelentkeznek, de az építészet, mindenfajta mérnöki feladat, vagy az ékszerészet, arany és ezüstművesség is kiválóan illenek hozzá. Hölgyekből kiemelkedően jó táncos lehet, de általában mindkét neműek fogékonyak a gyakorlati művészetekre. Sportban a labdarúgás, a tenisz a boksz állnak közel hozzá.

A Bika főnök:
Ebben a beosztásban mindenkor bizalmat kelt alárendeltjeiben és fölötteseiben is. Gondosan kiműveli magában erényeit s rövid idő alatt szaktekintéllyé, nélkülözhetetlenné válhat. Legnagyobb erénye ilyen tekintetben, hogy önmaga iránt tiszteletet és bizalmat ébresztve, képes vezetni embereit. A Bika főnök ösztönösen ráérez társai érzékeny pontjaira, beosztottjai pedig igyekeznek tudásuk javát adni, kudarc esetén pedig komolyan veszik bírálatait.

Lelkiismeretes ember, kiváló szervezőként és adminisztrátorként nem vesztegeti idejét, nyomban hozzálát feladataihoz. A pozitív Bika megértő, de nem tanácsos visszaélni ezzel a tulajdonságával, mivel erre rájön, azt pedig nem szereti, ha kihasználják, s ötpercnyi rendreutasítás után maga a lemondás már valósággal balzsamnak tűnik az érintett személy számára, aki többé-kevésbe igazat ad neki - de mindenképpen kellemetlenül érzi magát.

Szükség esetén nyers is tud lenni, s bár ez nem tartozik kedvelt munkamódszerei közé, habozás nélkül alkalmazza, ha feljogosítva érzi magát rá. A Bika főnök mindig betartja az utasításokat és azon van, hogy az általa vezetett intézmény megfelelő eredményeket érjen el.

Hogy kell fizetésemelést kérni a Bika főnöktől?
Csak akkor állj elé, ha biztos vagy abban, hogy érvekkel alá tudod támasztani kérésedet. Egyenesen, őszintén beszélj. Biztos lehetsz benne, hogy döntését meg fogja indokolni.

A Bika munkatárs :
Ő a megfelelő helyre került megfelelő ember, lelkiismeretességére, aprólékosságára és kitartására, rendszeretetére és helyes választásaira mindig alapozni lehet. Kollégáival rendszerint elbűvölő, vidám, anekdotázó, segítőkész, főleg súlyos baj esetén. Nem alkot külön véleményt, csak azért, hogy kitűnjön, saját nézőpontját csak akkor hangoztatja, ha meggyőződött annak helyességéről. Ilyenkor biztos esélyesként fogadhat veled, s esetleg bele is eshetsz kis csapdáiba.

Komolyabb esetekben eltérő véleménye miatt nehezen kezelhető beosztottá válik főnöke számára, mivel rendkívül nyakas, és ha végül mégis eleget tesz a felülről kapott utasításoknak, főnöke azzal a kellemetlen benyomással marad, hogy talán mégiscsak neki volt igaza - s ez gyakran be is igazolódik.

A Bika és a sport

Ha jógázni kezd, a biztonságot, nyugalmat, mozdulatlanságot, ellazultságot, harmóniát keresi. Legfőbb jógafeladata értékrendjének átalakítása. Gondoljon arra, hogy az anyagi világ múlandó. Ne ragaszkodjék túlságosan a tárgyakhoz.

A földdel és a levegővel egyaránt kapcsolódó sportok illenek hozzá. Vonzódik ugyan a sportszerekhez, de inkább a mindenséget választja. Ő az, akit a szép sportszerek vonzanak egy-egy sportághoz.

Mozogjon sokat, lehetőleg szabad levegőn. Lazítsa gerincének nyaki szakaszát és nyakizmait lassú fejkörzésekkel.

Javasolt sportok: atlétika, gyűrű, vagy az extrém sportok közül a kötélugrás

A Bika és a vagyon

Mi mást, mint vagyont? A Föld eleme uralja a Bikát, így a földi javak nagyon vonzódnak hozzá. Drágaköve a zafír, melynek jelentése a szív megbékítése, a szerelmi bölcsesség megteremtése.

A Bika a tavasz leggazdagabb időszakában uralkodik az égbolton, ilyenkor virul ki a természet. A Bika szülöttekre is a viruló gazdagság lehet jellemző, ha harmonikusan élnek magukkal és a természettel.

Pénzügyeit tekintve higgadt és módszeres, nagyon ritkán találkozunk vele a tőzsdén, mivel amit igazán gyűlöl, az a kockázat, főleg, ha a pénztárcáját érinti a dolog. Ha mégis rákényszerül a kockázatra, úgy pontosan és precízen kiszámolja a következményeket. Minden fillért aprólékosan ellenőriz. A családi erőforrásokat szigorú kontroll alatt tartja, soha nem fog elszegényedni. Ennek ellenére a pénzügyi manőverek eszmei embere, ha a kivitelezésről van szó.

A Bika és a szerelem

Hódíts meg egy Bikát!
Indításnak keress egy meghitt légkörű helyet, de feltétlenül vigyél egy gombolyagot, mielőtt mai Minotaurusunk barlangjába mennél, fontos, hogy kitalálj majd a labirintusból! Feltétlenül a saját "labirintusában", vagyis lakásában, irodájában, vagy törzshelyén randizzunk vele először. Hálás, ha számára kellemes dolgokról beszélgetünk vele először, és nem nyaggatjuk a saját dolgainkkal.

Általában szeret művészetekről beszélgetni. Az első találkozóra nehezen áll rá, de ha elfogadja, akkor megnyílt előtted a pálya, tuti, hogy komolyan vesz. Ha el akarod kápráztatni, hass az érzékszerveire. A Bika nagy ínyenc, így a Bika hölgyet hívd meg egy különlegesen jó konyhával bíró étterembe, a Bika úrnak pedig főzz egy fejedelmi vacsorát. Jól válaszd meg a bort! Vigyázz arra, hogy a konyha nívójára helyezd a hangsúlyt, mert nem szereti a túlzott fényűzést. Alapvetően takarékos, csak olyasmit szeret elfogadni, ami "megéri az árát", tehát ha ajándékot adsz neki, akkor hasznos és ízléses dolgot vegyél!

Szakítás a Bikával:
Nem lesz könnyű dolgod, főleg, ha régi, és még inkább, ha házastársi kapcsolatot akarsz megszakítani. Tízszer is gondold meg, nem lenne inkább érdemes kibékülnötök? Ha az ágyban elhanyagolod, nem kényezteted, nagyon megviseli. Mélyen erotikus beállítottságú, és ez nagyon fájó pontja lehet.

Ha mindenképpen el akarod riasztani magad mellől, kezdj pazarolni, nevesd ki családszeretetét, és állítsd pellengérre erkölcsi értékrendjét. Tégy ízléstelen megjegyzéseket, és egyél néha igénytelen ételeket előtte. Számíts rá, hogy mindent meg fog tenni, hogy visszahódítson. Ha még nincs veszve minden, és nem akarod teljesen összetörni, inkább engedj neki. Ha végleg szakítanál, most vedd elő a zsebedből Ariadné fonalát!

A Bika erogén zónái:
A nyaka, a talpa és a lábfeje.

A Bika nyara

Nem érdemes a Bikának vadkempingezést ajánlani, mert hiányolni fogja megszokott kényelmét. Ne is számíts kalandos kirándulásokra, a Bika el sem fog indulni. Ő ugyanis olyan vakációt szeretne, ami lehet ugyan sportos, irányulhat vidékre, de közben semmiképpen ne kelljen lemondania a kényelemről, a jó ételekről, a barátai, gyermekei társaságáról.

Számára az a legnagyobb elégedettség, ha jó barátok meghitt társasságában ehet-ihat és élvezheti a pihenés örömeit. Utazásotokat készítsd elő jó korán, mert tudnod kell: ha a csillagos ég alatt vagy repülőtéren kell éjszakáznotok, a Bikának elég sok időre van szüksége ahhoz, mire visszanyeri erejét. Egyébként ezeket leszámítva, a Bika mindig kész örömet okozni neked a programok, szórakozóhelyek kiválasztásában.

A Bika jegyhez tartozó országok: Svédország, Írország, Perzsia, a görög szigetek, Ciprus, Svédország, Lengyelország.
Városok: Zürich, Palermo, St. Louis, Dublin

A Bika és a művészet

Önkifejezése, kreativitása konkrét, gyakorlati alkotás. Lassan, nyugodtan, kitartóan dolgozik, semmi nem hozza ki a sodrából. Megfontolt, kimért, de határozott és kitartó tevékenység származik ebből. Leginkább a kitartás jellemzi, célratörő, ehhez kivételes ellenállóképesség párosul, s mindennek következtében igen nagy erőfeszítésekre képes, s legyőzi a mások számára leküzdhetetlen akadályokat is.

Művészi törekvése az anyagformálásra, formaalkotásra való hajlamot hozza felszínre, árad belőle a megbízhatóság, a nyugalom és az egyensúly. Az anyagban ösztönzést talál, hogy azt formákba kényszerítse, és a szépség vénuszi elemével felruházza. Művészetében is fellelhető aprólékossága és türelme, a békés, egyenletes és egyensúlyra, ritmusra törekvő tevékenység.